Ayuryoga Center 

Priemstraat 21, 3600 Genk

Ondernemingsnummer 0692 968 889

ayuryogacenter@hotmail.com

Internationale School voor Ayurveda - Yoga & Ayurveda Health (YAH vzw)

Welkom in onze School voor Ayurveda cursussen & beroepsopleidingen,

gebaseerd op het onderricht van Shri Harish Johari.

Kom op zondag 8 september naar het infomoment

over de jaaropleiding tot Ayur-Life Coach en de ayurvedische lesweekends.

Je bent doorlopend welkom van 11u tot 14u in de Priemstraat 21 te Genk. 

Maak kennis met de docent, bekijk de lesinhoud en vuur al je vragen af! Tot dan!

Kennismakingsweekend Ayurveda

 

Tijdens dit lesweekend neem ik je mee in de wondere wereld van Ayurveda.

Het weekend gaat door op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019, telkens van 9u30 tot 17u30.

De lessen gaat door te Genk.

 

Ayurveda betekent “kennis van het leven” en biedt je een diep inzicht in hoe de wereld in elkaar zit.

Het universum, de macrokosmos, en jouw lichaam, microkosmos, zijn opgebouwd uit 5 basiselementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. De verhoudingen van deze elementen bepalen jouw constitutie of dosha: vata, pitta en kapha. Wanneer deze basis-constitutie uit balans is, kunnen er kwaaltjes ontstaan die uiteindelijk kunnen resulteren in ziekte. Het geheim is om via een natuurlijke levensstijl die bij jouw constitutie past en te leven in harmonie met de natuur, de goede gezondheid te behouden of het onevenwicht te herstellen. Ayurveda biedt ons een brede waaier aan richtlijnen en natuurlijke remedies om deze elementen te beïnvloeden en dus in te zetten bij ziekte en ongemakken.

 

Ayurveda benadert de gezondheid op twee manieren:

  • Preventief: ayurveda is erop gericht om een goede gezondheid in stand te houden door zowel het innerlijke evenwicht in de mens te bewaren als het evenwicht met zijn omgeving. Hiervoor ontwikkelde ayurveda richtlijnen voor een gezonde levensstijl en gedrag aangepast aan je biochemie of constitutie.

  • Indien er sprake is van klachten, kwalen of ziektebeelden zal ayurveda gebruik maken van natuurlijke remedies om het onevenwicht te herstellen. Ayurveda gaat op zoek naar de oorzaken van ziekten en kwalen en richt zich niet enkel op de symptomen.

 

Het is een holistische natuurlijke gezondheidswijze. Dit betekent dat men naar gezondheid en ziekte kijkt vanuit een groter geheel, waarbij lichaam, geest en ziel betrokken worden. Dus naast de fysieke werkelijkheid, werkt ayurveda ook met ons subtiele energiesysteem alsook onze diepere denkpatronen. Dit maakt haar tot een uitgebreide en complete natuurgeneeswijze.

 

Het kennismakingsweekend is bedoeld om je een introductie aan te bieden in deze holistische en natuurlijke levensstijl. We kijken naar de oorsprong en het ontstaan van ayurveda, die dateert van meer dan 5000 jaar geleden. We lezen het scheppingsverhaal waaruit het universum is ontstaan en dus ook de Ayurveda. We bekijken de plaats van ayurveda binnen de oude geschriften, de Veda’s, en haar invloed op de ayurveda in zijn huidige vorm. Vanuit het ontstaan van ayurveda bespreken we de gunas en de vijf basiselementen, de basis van Ayurveda. We gaan dieper in op de dosha’s en hoe we ze kunnen vertalen naar de praktijk. De kwaliteiten en functies komen aanbod, alsook de dosha’s in de natuur zoals de seizoenen en de tijd.

 

Met deze uitgebreide basis over de oorsprong van ayurveda, maken we deze kennis meer praktisch door aan de slag te gaan met de richtlijnen voor een gezonde levensstijl. We spreken uitvoerig de ayurvedische dagelijkse routine en proberen “jala neti” (spoeling van de neusholtes). We leren hoe we ons eigen leven kunnen aanpassen zodat we meer in overeenstemming leven met onze eigen natuur. De meerwaarde van helende voeding, ayurvedische massages en ademhaling vullen dit lesweekend verder aan.

 

Na dit weekend heb je kennis gemaakt met ayurveda en haar basisprincipes. Je kan thuis zelf al aan de slag met kleine aanpassingen in je eigen dagelijkse routine. Misschien heb je wel zin om je dag met een ayurvedische ochtendroutine te starten, zodat je fris en met een helder hoofd de dag aanvat. Je zal thuis kunnen experimenteren met ayurvedische kruiden, die je misschien nog niet eens kende. En je zal de volgende keer dat je aan de kassa in de rij staat te wachten proberen om die oppervlakkige ademhaling naar een gezonde diepere ademhaling te brengen. Kortom, dit weekend biedt je een eerste kijk in de wondere wereld van Ayurveda!

Bijdrage

= 195 euro indien dit lesweekend deel uitmaakt van de jaaropleiding tot Ayur-Life coach (inschrijven en betalen van het volledige inschrijvingsgeld voor 10/09/2019

= 225 euro indien je dit weekend los volgt en dus niet als onderdeel van de jaaropleiding en betaalt voor 10/09/2019

Meer info via ayuryogacenter@hotmail.com of 0486/14.17.40