top of page

Héérlijke Golden Milk

Golden milk. Lange tijd snapte ik de hype errond niet. Of de kurkuma-smaak domineerde te veel of het was een flets melkdrankje. Na wat zoeken en struinen op het internet vond ik iets waar ik iets mee kon en met wat aanpassingen ben ik best tevreden over het resultaat...

Een belangrijke tip - Gebruik verse rauwe melk van bij de boer of ten minste verse melk uit het koelvak. Een wereld van verschil!


Voor 2 personen (500ml)

Verwarm de verse melk op een zacht vuur. Voeg er 1/2 kfl kurkumapoeder aan toe, samen met 1 kfl verse gember, 2 peperbollen, zaadjes van 1 groene kardemonpeul, stukje kaneelstok, snufje zout en 1 kfl ghee of kokosolie. Je kan er eventueel nog wat honing of agavesiroop aan toe voegen, maar hou er rekening mee dat honing niet verhit mag worden boven de 40°C, omdat deze dan een chemische stof produceert die toxisch is voor ons lichaam.



33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page