Yoga vrienden

Ben je op zoek naar een wekelijkse yogales of naar een specifieke yogalessenreeks rond onder meer klachten aan nek en schouders; rugklachten; yoga bij hormonale disbalans; diepe en gezonde ademhaling?

Specifieke yogalessenreeksen 

 

Chakra-yoga (8 lessen)

Deze lessenreeks is veel meer dan enkel fysieke yogabeoefening. Dit traject is bedoeld als onderdompeling in de basis van de chakraleer en neemt je mee doorheen je zeven belangrijkste chakra's.
De effecten hiervan ervaar je lichamelijk, maar ook geestelijk. Je ervaart meer levensenergie en staat bewuster in het leven.

Tijdens de chakrareeks maken we elke week een reis doorheen de zeven chakra’s. We beginnen bij de basis, namelijk muladhara of wortelchakra en gaan zo geleidelijk aan door alle chakra’s en we eindigen bij de sahasrara of kruinchakra. Elke sessie is een combinatie van theorie en inzicht in de chakra, yogahoudingen of asanas die de chakra stimuleren, muziek, visualisaties en meditaties.

Een chakrareis doet iets met je! Je krijgt inzichten en ervaringen die je bewuster maken van wie je bent, waar je grenzen liggen en hoe je energieverlies tegengaat en jezelf beter leert beschermen. Je hoeft voor deze reeks geen ervaring te hebben met yoga of spiritualiteit. De lessen zijn down to earth en niet zweverig. Het enige wat je nodig hebt is een open geest en zin om te wereldbeeld te verruimen…

• Muladhara of wortelchakra
Woensdag  van 9u30 - 11u30

• Svadhistana of sacraalchakra
Woensdag  van 9u30 - 11u30

• Manipura of zonnevlechtchakra
Woensdag  van 9u30 - 11u30

• Anahata of hartchakra
Woensdag  van 9u30 - 11u30

• Vishuddha of keelchakra
Woensdag  van 9u30 - 11u30

• Agna of derdeoogchakra
Woensdag  van 9u30 - 11u30

• Sahasrara of kruinchakra
Woensdag  van 9u30 - 11u30


Deze sessies volgen elkaar op en kunnen enkel als reeks gevolgd worden.
Bijdrage = 100€/reeks
Place to be: zaal Krakus, Zonnebloemstraat 58 te Genk
Inschrijvingen en info via ayuryogacenter@hotmail.com of 0486/ 14 17 40 (Anneke)Lees hieronder enkele bevinden van deelnemers:

"Verrijkend. Ik vond het fijn om beter te begrijpen wat yoga precies doet en wat de rol van de chakra's daarin is. Daarnaast ben ik enkele keren van mijn sokken geblazen door enkele ervaringen, zoals het effect van hart-chakra muziek op mijn lijf" (E.G.)

"Bewuster geworden; meer voor mezelf zorgen; momenten van stilte in mijn leven zoeken." (M.P)

"Heel interessant! Maar iets om mee aan de slag te gaan om hier verder in te groeien! Ik merk dat hetgeen je bijblijft, je mee pakt in het dagelijks leven en dat op een positieve manier." (B.P.)

"Geweldig, heel rustgevend, ben al een hele tijd niet meer zo nerveus. Kan meer relativeren. Neem weer bewust tijd voor mij: tuinieren, boekje lezen, wandelen, meditatie, yogaoefeningen,... Groep viel goed mee. Iedereen heeft toch zijn rugzakje, maar jij beslist toch zelf wat je met dat rugzakje doet: het maakt je ook sterker." (M.J)

"Een verdere verdieping van mijn innerlijke reis. Met heel veel dank aan Anneke voor de prachtige en duidelijke begeleiding. Het is deugddoend om samen onderweg te zijn en veel te leren van elkaar. Ik kijk uit naar volgende yogareeksen." (C.L.)

"Héél belangrijk! Het moest zo zijn, dat ik je erover aansprak, omdat ik dacht dat het te laat was. Je hebt me erbij genomen en na mijn inhaalles, ging er een wereld voor me open. Heb inzicht gekregen in wat er voor mij belangrijk is, dat ik dingen/mensen kan loslaten en dat ik mezelf op de 1ste plaats mocht/kan zetten, zonder schuldgevoel. Dat mijn intuïtie sterk is en ik ze meer moet volgen. Dankjewel Anneke." (I.P.)

"Zeer verrijkend. Ik ben blij en dankbaar dat ik mij hiervoor ingeschreven heb en kon deelnemen. Het kwam weer op het juiste moment in mijn leven en gaf mij weer het extra duwtje dat ik nodig had. Dankjewel Anneke! En dankjewel aan de andere deelnemers, fijn om ook hen te leren kennen." (I.S.)

Wat heb je nodig?

  • gemakkelijke kledij waarin je vrij kan bewegen

  • een yogamatje (indien je er geen hebt, laat het me even weten)

  • een flesje water

  • een dekentje en kussentje voor tijdens het relaxatiemoment