top of page

Een eerste massage-ervaring

Bijgewerkt op: 26 apr. 2023

Wanneer je voor de eerste keer langs komt voor een ayurvedische massage, zal ik je altijd de klassieke abhyanga voorstellen. Dit geeft mij de kans om jouw lichaam beter te leren kennen: Waar stapelt stress zich op in jouw lichaam? Welke spieren voelen gespannen? Wat vertelt jouw huid mij over een mogelijke disbalans? Hoe is het gesteld met je vertering en darmen? Ben je voldoende geaard? Staat je innerlijk vuur hoog genoeg? Kan je ontspanning toelaten? Adem je juist? ... Dit en veel meer is wat jouw lichaam mij vertelt.


Voor we aan de volledige lichaamsmassage met warme sesamolie beginnen, die 1u15min duurt, maak ik graag eerst even kennis met je. Heb je reeds ervaring met (ayurvedische) massages? Wat zijn jouw verwachtingen? Heb je fysieke klachten waar ik rekening mee dien te houden? Zijn er bezorgdheden of misschien zelfs angsten omdat je je voor de eerste keer laat masseren? Ik probeer je zoveel mogelijk op je gemak te stellen zodat je optimaal kan ontspannen en genieten van de massage.


De massage is zonder kleding, maar ondergoed (slip) blijft aan. Je lichaam wordt volledig bedenkt met warme handdoeken. Enkel die delen van het lichaam die worden gemasseerd zijn op dat moment niet bedekt. Je neemt plaats om je buik, vervolgens op je rug. Alle lichaamsdelen worden gemasseerd, inclusief voeten, nek, schouders, aangezicht en hoofdhuid. Dat laatste is duidelijk de favoriet van velen.


Na de massage hoef je niet onmiddellijk van de tafel te springen, maar heb je nog even de tijd om rustig aan terug te komen naar het hier en nu. Ondertussen breng ik je een theetje en heb je voldoende tijd om je terug aan te kleden. Nadien bespreken we nog even wat we beiden hebben ervaren tijdens de massage. Deze persoonlijke massage sessie duurt in totaal ongeveer twee uur.
32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page