top of page

Héérlijke Golden Milk

Golden milk. Lange tijd snapte ik de hype errond niet. Of de kurkuma-smaak domineerde te veel of het was een flets melkdrankje. Na wat zoeken en struinen op het internet vond ik iets waar ik iets mee kon en met wat aanpassingen ben ik best tevreden over het resultaat...

Een belangrijke tip - Gebruik verse rauwe melk van bij de boer of ten minste verse melk uit het koelvak. Een wereld van verschil!


Voor 2 personen (500ml)

Verwarm de verse melk op een zacht vuur. Voeg er 1/2 kfl kurkumapoeder aan toe, samen met 1 kfl verse gember, 2 peperbollen, zaadjes van 1 groene kardemonpeul, stukje kaneelstok, snufje zout en 1 kfl ghee of kokosolie. Je kan er eventueel nog wat honing of agavesiroop aan toe voegen, maar hou er rekening mee dat honing niet verhit mag worden boven de 40°C, omdat deze dan een chemische stof produceert die toxisch is voor ons lichaam.


ree

1 opmerking


Guest
14 aug

De Verborgen Kracht van Ayurvedische Specerijen in Je Dagelijkse Routine

Wat een prachtig recept voor golden milk! Het doet me denken aan de rijke traditie van Ayurveda waar specerijen niet alleen voor de smaak worden gebruikt, maar als krachtige medicijnen voor lichaam en geest. Kurkuma, de hoofdrolspeler in dit gouden drankje, bevat curcumine - een bioactieve verbinding die al meer dan 4000 jaar wordt gewaardeerd om zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Interessant feitje: In de Ayurvedische leer wordt kurkuma beschouwd als een 'rasayana' - een substantie die verjonging en vitaliteit bevordert.

De combinatie van specerijen die je voorstelt is werkelijk doordacht. Zwarte peper verhoogt de biologische beschikbaarheid van curcumine met maar liefst 2000%! Dit komt door piperine, de actieve stof in peper.…

Like
bottom of page